in Arbetaren, Reportage

Andras hem är deras arbetsplats

Tidningen Arbetaren publicerade i det senaste numret ett stort arbetsplatsreportage om hushållsnära tjänster som jag har gjort tillsammans med fotografen Anna Wahlgren. Texten finns tyvärr inte på nätet, man får köpa tidningen. Reportaget inleds så här:

”Det är tyst mellan villorna i Vintrie när Eva Wallin stryker polermedel över kökets rostfria stålytor. Gnuggar med trasa, sköljer, gnuggar igen, tills ytan glänser och skummet ersatts med en osynlig vattenavvisande hinna.

Utanför, bortom vardagsrummets rosa orkidéer, brer nya varuhuskomplex ut sig i Svågertorps stormarknadsområde, mitt i det lapptäcke av åkrar som omedelbart söder om Malmös tätare stadsbebyggelse sträcker sig vidare ut mot Öresund.

En blek förmiddagssol skiner in på fiskbensparketten. Det är när andra åker därifrån som Eva kommer dit. Till Vintrie och andra villakvarter i tystnad.[—]