in Intervju, Kultur, Sydsvenskan, Teater och scen, TT Spektra

Kamprad, Kamprad och Idle

Det är inte en ny fancy firmabildning, utan två äldre herrar som jag skrivit om under den senaste tiden. Om Ingvar Kamprad hela två gånger. Därav dubbletten i rubriken.

Eric Idle och Spamalot
På Nöjesteatern i Malmö spelas just nu Monty Python-medlemmen Eric Idles musikal ”Spamalot”. För TT Spektras räkning träffade jag Eric Idle inför premiären. Artikeln publicerades bland annat på DN.se.

Ingvar x 2
Malmö Stadsteater hade för ett tag sedan svensk premiär för ”Ingvar! En musikalisk möbelsaga”. Den är en både ärlig och ironisk hyllning till Ikeas grundare Ingvar Kamprad. För TT Spektra träffade jag regissör, manusförfattare och skådespelare. Artikeln publicerades på bland annat Folkbladet.se.

Innan dess hann jag gå på de öppna repetitionerna. Utifrån dem skrev jag en kort kommentar i Sydsvenskan om Ingvar Kamprads status som närmast religiös ikon.