in Intervju, Kultur, Litteratur, Sydsvenskan

Nathan Larson i Harlem

Arvid Jurjaks, frilansjournalist i MalmöI somras träffade jag och fotografen Åsa Wallin romanaktuella musikern och kompositören Nathan Larson i hans hemtrakter i Harlem. Nathan Larson är gift med artisten Nina Persson (The Cardigans, A Camp), och boken skrev han under tiden paret väntade sitt första barn.

Intervjun publicerades i Sydsvenskan i söndags. Tyvärr har den inte lagts upp på nätet.

[—]

Dewey Decimal är huvudpersonen i hans debutroman, en våldsam och paranoid noirdeckare, som snart ges ut på svenska med titel efter den tärda antihjälten.

 

– Det är en rolig genre att leka med. Om jag skulle ha skrivit någon sorts David Foster Wallace-aktig stream of consciousness-bok, då skulle det bli som …vad är det svenska ordet nu igen? Det skulle bli ett åbäke, säger Nathan Larson.

 

Nu blir det istället en trilogi. Under sommaren har Nathan Larson arbetat på den andra delen.

[—]

Mer: