in Konst, Sydsvenskan, Teater och scen

Ny kulturscen i Malmö

I lördags var jag på invigningen av Etikett i Malmö. I en ursnygg bunker kunde man gå omkring och titta på konst, teater, dricka absint och äta gazpacho och bönröra ur en stor fitta.

Efter att ha gjort allt det där (utom att dricka av absinten) gick jag hem och skrev en artikel som idag är publicerad i Sydsvenskan.

Tyvärr finns artikeln inte på nätet, så vill man läsa den får man kolla i papperstidningen. Vad som däremot inte finns i papperstidningen, men väl på nätet, det vill säga här, är en bild på konstnären Hanna Sjöstrands fina middagsbord.

Samt ett sedvanligt utdrag ur texten:

”Det rycker i handtaget till källardörren. Vi är en handfull besökare som hänger på låset när Malmös nya kulturscen, Etikett, ska invigas, och vi kommer inte in. Samtidigt letar sig svordomar och mummel om hammare ut i den kylslagna lördagsnatten från insidan.

Ett skyddsrum i Norra Sorgenfri har tagits i besittning av dramatikern Ludvig Uhlbors och konstnärerna Hertha Hanson, Linnea Carlsson och Hanna Sjöstrand. En självklart plats för ett alternativ till galleriernas vita väggar och symboliskt framför allt för Uhlbors idé om dramatiken som ett motstånd, något som förstärks av den strulande dörren. Ingen ska hoppas på tillgänglighet. Till slut glider den dock upp.”

Läs också: